Urenlang turen naar een receptuur. Wat kan er anders. Nee, wat kan er béter. Is er nog ruimte voor verbetering. Verbetering in de vorm van nóg meer attractie, nóg meer aasprikkels, het aminozurenpatroon in perfecte balans krijgen. Hm. Lastig. Het moet wel rolbaar blijven en binding hebben. De materie maar weer eventjes met rust laten.
Innovatief dan wel creatief zijn, het net even anders doen, onderscheidend. Dus 'out-of-the-box' denken én handelen. Afwijken van de norm. Makkelijker gezegd dan gedaan dergelijke adviezen. Bollen nog beter maken. Ruimte tot verbetering… dat is het! Er is nog ruimte. Moven met de ‘basis’ ingrediënten. Laten we de uitharding, binding, rolbaarheid e.d. eens niet uit maïs-, tarwe- en sojaproducten halen, maar óók uit smaakmakers en triggers. Een bol zonder basis als het ware.
Na maanden puzzelen, sleutelen en field testen zijn we tot een wel zeer bevredigend resultaat gekomen. Absoluut nul komma nul maïs, tarwe, soja is ingezet. Alleen maar attractieve wateroplosbare additieven, uitmuntende smaakmakers en een unieke blend aan triggers en attractoren.
De Response Red is geboren.